Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: više od 2000 doza cjepiva utrošeno prvog dana otvorenih vrata

10.07.2021.

09:25

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je u subotu o sedam novooboljelih te 19 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ sada je 125. Prvom dozom cijepljeno je 51,12 posto, a drugom 40,05 posto odraslog stanovništva PGŽ.

Tijekom petka laboratorijski je obrađeno 490 uzoraka, a udio pozitivnih među njima je 1,4 posto. 

Prvoga dana otvorenih vrata za cijepljenje u dvorani na Zametu u Rijeci, cijepljenje je trajalo od 9 do 18 sati. Sudjelovalo je šest timova, uključujući i tim školske medicine, a utrošili su 2056 doza cjepiva. Prvom dozom cijepljena je 1551 osoba, a drugom dozom 505 osoba. Građanima su bila dostupna cjepiva svih proizvođača. Idući dan otvorenih vrata za cijepljenje, koji znači mogućnost dolaska na cijepljenje bez prethodne najave je u petak 16. srpnja.

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a hospitalizirano je osam COVOD-19 pacijenata. Na respiratoru je jedan oboljeli. Udio hospitaliziranih u ukupnom broju kativnih slučajeva je 6,4 posto. 

S Liburnije su tri novooboljela, dva su iz Rijeke i riječkog prstena, a po jedan je u Gorskom kotaru i na crikveničko-vinodolskom području. 

Nema novooboljelih među starijima od 65 godina, jedan je iz dobne skupine djece školskog uzrasta i dvoje su studenti.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije stiglo je priopćenje u kojem stoji da su zadovoljni odzivom građana na prvi dan otvorenih vrata za cijepljenje, a ravnatelj Vladimir Mićović podsjetio je na dostupne platforme za naručivanje na cijepljenje protiv COVID-19: izravno na e-mail adresu cijepljenje.poslovni@zzjzpgz.hr ili telefonom na 051/554-802, preko liječnika obiteljske medicine te platforme cijepise.zdravlje.hr.

Epidemiolozi NZZJZ PGŽ pozivaju građane da ne odgađaju cijepljenje, obzirom na sve brže širenje delta soja virusa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.