Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: zahvaljujući samotestiranju školski praznici počeli s manje djece u samoizolaciji

21.02.2022.

13:23

Autor: Neva Funčić

koronavirus, ilustracija

koronavirus, ilustracija

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

U Primorsko-goranskoj županiji treći tjedan pada broj zaraženih koronavirusom, od 4.689 aktivnih slučajeva, u ponedjeljak je 27 novozaraženih, a ozdravilo je 335 osoba. Booster dozu cjepiva primilo je 29 posto građana PGŽ, a cjepni timovi od ponovno su u dvorani na Zametu.

Udio zaraženih među 445 laboratorijski obrađenih testova tijekom nedjelje je 6,07 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je 1,89 posto. 


21 novooboljeli je iz Rijeke ili mjesta u prstenu, a po troje iz je s liburnijskog područja i s otoka Krka, izvijestio je Stožer civilne zaštite PGŽ. Iz skupine radno aktivnog stanovništva je 14 novooboljelih, troje ih je iz mlađih dobnih skupina, a deset ih je starije od 65 godina. 


Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, od kovida se u bolnici liječi 89 pacijenata, a u jedinici intenzivnog liječenja ih je na respiratoru petero. 


Školski praznici počeli su s manjim brojem učenika u izolaciji, zahvaljujući uspješnom samotestiranju koje će trajati do 21. ožujka, rekao je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović. Poslušajte više:

Mićović: timovi za cijepljenje su opet na Zametu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.