Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGŽ: Zračna luka Rijeka napreduje; počinje gradnja Centra za velike zvijeri

03.06.2019.

13:24

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Zračna luka Rijeka radi na povećanju broja putnika i dovođenju novih linija: prošlog tjedna sletjela je Lufthansa, a tijekom ovoga stižu Volotea i AIR Serbia što Rijeku veže s Minhenom, Marsejom i Beogradom. Na pressu u PGŽ najavljen je i početak gradnje Centra za velike zvijeri...

Zračna luka Rijeka ove bi godine, u tzv. udruženo oglašavanje trebala uložiti sedam milijuna i 700 tisuća kuna. Pedeset posto tih sredstava osigurava Hrvatska turistička zajednica, a drugu polovicu lokalna samouprava. Najviše, 950 tisuća, izdvojit će Primorsko-goranska županija, a TZ Kvarnera još 850 tisuća kuna.

Sve to je vrijedan korak prema povećanju broja putnika i dovođenju novih linija. Da bismo došli do željenih pola milijuna putnika godišnje jednostavno nedostaje malo više pomoći pri subvencioniranju domaćih letova. Od 100 milijuna kuna Zračna luka Rijeka dobiva tek nešto manje od milijun kuna, rekao je zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Tijekom lipnja počet će na području Stare Sušice u Gorskom kotaru izgradnja "Centra za posjetitelje o velikim zvijerima". Posao vrijedan tri milijuna i 880 tisuća kuna dobila je trvtka Izgradnja Popovački iz Duge Rese, a dovršetak radova planiran je za rujan 2020. godine.

Nakon toga uslijedit će opremanje i smještaj velikih zvijeri, vuka, risa i medvjeda te otvaranje Centra za posjetitelje koji će na jednom mjestu imati mogućnost upoznavanja čudesnih, ali i rijetkih šumskih stvorenja.

Centar za velike zvijeri u Staroj Sušici, osim što će biti utočište u kojem će se oporavljati šumski stanovnici, svakako bi morao biti i dio pojačane turističke ponude Gorskog kotara.

Marko Boras Mandić govorio je o tome što traže za napredak Zračne luke Rijeka, poslušajte:

Marko Boras Mandić: što još treba Zračnoj luci Rijeka, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.