Hrvatski radio

Radio Rijeka

Picula i europarlamentarci: Rijeka i okolica dobro koriste europske fondove

19.10.2018.

15:09

Autor: Lea Domijan Fišter

Picula i kolege pred novinarima (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Picula i kolege pred novinarima (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Europarlamentarac Tonino Picula, s još dvoje članova iz redova socijalista i demokrata u Odboru za regionalni razvoj EP-a, Njemicom Constanze Krehl i Welšaninom Derekom Vaughanom, u dvodnevnom je posjetu Hrvatskoj, a danas su posjetili Krk i Rijeku.

U Krku su upoznati s projektom prikupljanja otpada i pročišćavanjem otpadnih voda, dok su u Rijeci obišli kompleks Benčić. Došli su da bi stekli uvid u to kako se troši europski novac, koji su problemi, te kako planirati razdoblje nakon 2020. godine, rekla je Constance Krehl.

Tonino Picula je u više navrata ponovio da je njihova misija politička, kako bi u vrijeme rastućeg euroskepticizma uvjerili ljude u potrebu i značaj kohezijske politike. Rijeku i okolicu naveo je kao dobre primjere korištenja europskih fondova.

No, na sve izraženiji problem nemogućnosti gradova i općina da se dodoatno zadužuju kako bi osigurali domaću financijsku komponentu pri korištenju EU fondova, Tonino Picula nije konkretno odogovorio, već je i dalje pozivao na potrebu održana kohezijske politike. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.