Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pisanica od srca - dar Koprivničko - križevačke županije Cresu

20.03.2016.

14:46

Autor: Branko Domac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Cres od danas je jedan od sedamdeset gradova svijeta u kojima se nalazi "Velika Pisanica od srca", a koju je dobila kao poklon Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije samostanu Sv.Frane i gradu Cresu.

Velika "Pisanica od srca" otkrivena je danas ispred creskog samostana sv.Frane. Poklon je Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije samostanu i gradu Cresu. 

Ova 40 kilograma teška i dva metra visoka oslikana skulptura simbolizira početak suradnje turističkih ureda županija u razvijanju prijateljskih odnosa u svrhu turizma te prepoznatljivosti kulturnog blaga.  

Pisanicu od srca, simbol prijateljstva, ljubavi i radosti Uskrsa, oslikali su u maniri naive slikari Martin i Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačić i Drago Žufika. 

Ovakve Pisanice od srca krase trgove i galerije u New Yorku, Riversideu, Pittsburghu, Milanu, Ferrari, Rimu, Bruxellesu, Klagenfurtu, Grazu, Salzburgu, Beču, Budimpešti, Pečuhu, Pragu, Parizu, Marseilleu, Rigi...

Pisanicu je 2010. godine primio i Sveti Otac Benedikt XVI.

Poslušajte prilog Branka Domca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.