Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pjesma “Plovit se mora” klape Sv. Juraj HRM-a postat će himna hrvatskih pomoraca

24.05.2022.

12:13

Autor: Radio Rijeka

Plovit se mora

Plovit se mora

Foto: Printscreen/YouTube / YouTube

Večeras će se sa početkom u 19 sati u Centru Gervais u Opatiji održati humanitarni koncert i promocija himne hrvatskih pomoraca "Ploviti se mora" na kojem će nastupiti Klapa "Sveti Juraj" HRM-a i Orkestar Hrvatske ratne mornarice. 


Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci pokrenuo je inicijativu da se pjesma „Plovit se mora“ klape Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice proglasi himnom hrvatskih pomoraca što su jednoglasno podržale brojne tvrtke i ustanove hrvatskog pomorstva, uključujući Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Ministarstvo obrane.


Glazbu i tekst potpisuje Tonći Ćićerić, dirigent orkestra HRM-a, aranžman Nenad Šiškov. Cijelu ovu pomorsku glazbenu priču zaokružio je i spot za čiju je režiju zaslužan Hrvoje Svalina. Snimke dronom djelo su Jerka Kalajžića, dok je snimatelj bio Zvonimir Ramić.


Poruku pjesme prepoznao je i Pomorski fakultet u Rijeci te pokrenuo inicijativu da se proglasi himnom hrvatskih pomoraca.


Pjesma će se promovirati tijekom dvodnevnih događanja Pomorskog fakulteta u Rijeci večeras u velikoj dvorani Centra Gervais u Opatiji.


Koncert Klape sv. Juraj i Orkestra HRM-a osim svečanog karaktera i promocije himne, imat će i humanitarnu notu s ciljem pomoći Klinici za dječju kirurgiju, KBC Rijeka (dječja bolnica Kantrida).


Dekan dr. Alen Jugović jedan je od dvojice inicijatora da pjesma "Ploviti se mora" bude službena himna hrvatskih pomoraca.


Pjesmu možete poslušati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=IbyWm7FGI7s


Poslušajte izjavu: 

Alen Jugović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.