Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Pjesmom za Nadu" u utorak 12. listopada u HKD-u na Sušaku

07.10.2021.

15:39

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Humanitarni koncert u organizaciji Udruge žena operiranih dojki Nada "Pjesmom za Nadu" bit će 12. listopada u 19 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a nastupit će Dražen Turina Šajeta sa svojim bendom.

Cijena ulaznice je 50 kuna, a cilj je skupiti novac za rad udruge i za nabavku opreme za Odjel onkologije riječkog KBC-a.

Rak dojke je među vodećim uzrocima smrtnosti kod žena, među karcinomima i vodeći, istaknula je dr. Helena Glibotić Kresina, voditeljica odjela socijalne medicine u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ.

U Primorsko-goranskoj županiji je u 2019. godini od raka dojke umrlo 66 žena, a svake godine oko 200 žena novooboli od ove vrste karcinoma.

Redovni mamografski pregledi nakon 45. godine života, mjesečni samopregledi i vođenje zdravog načina života su prevencija koja spašava život, poručila je doktorica Glibotić Kresina.

Miranda Zakarija, predsjednica Udruge žena operiranih dojki Nada, pozvala je građane da pokažu dobro srce i dođu na koncert te tako pomognu nabavci potrebne opreme i radu udruge. Zakarija ističe da najviše truda ulažu u prevenciju i edukaciju mlađih žena o značaju samopregleda i redovnih mamografskih i ultrazvučnih kontrola.

Kao izvođač i voditelj nastupit će Dražen Turina Šajeta, koji ističe da se koncertima Udruge Nada rado odaziva. One žele pomagati, nekada čak i institucijama koje trebaju pomagati njima, svaka im čast na tome, rekao je Šajeta i najavio odličnu zabavu na koncertu "Pjesmom za Nadu". Poslušajte:

Zakarija, Glibotić Kresina i Šajeta: Pjesmom za Nadu; pripremila Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.