Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:30 / 04.06.2022.

Autor: Neva Funčić

Pjesnička karavana 59. Goranovog proljeća stiže u Rijeku

Goranovo proljeće u Rijeci

Goranovo proljeće u Rijeci

Foto: - / Goranovo proljeće u Rijeci

Najstarija i najznačajnija domaća pjesnička manifestacija, Goranovo proljeće, u organizaciji SKUD-a "Ivan Goran Kovačić", ove se godine održava po 59. put. 21. ožujka u Lukovdolu dodijeljebe su nagrade Goranov vijenac Vesni Biga i Goran za mlade pjesnike Patriku Gregurcu, a Između 3. i 5. lipnja u Zagrebu i Rijeci manifestacija će ugostiti trinaest svjetskih i sedam domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija

Danas pjesnička karavana putuje u Rijeku, gdje se, s početkom u 20 sati na terasi Slovenskog doma KPD "Bazovica“ odvija pjesničko čitanje na kojem nastupaju sjajni domaći i strani pjesnici i pjesnikinje. Riječ je o Alhierdu Bahareviču i Juliji Cimafiejevoj (Bjelorusija), Željki Horvat Čeč, Primožu Čučniku, a tu su i Ana Pepelnik (Slovenija), Ana Dragu (Rumunjska), Sasha Dugdale (Ujedinjeno Kraljevstvo), Angélica Freitas (Brazil), Nataša Govedić, Patrik Gregurec, Stanislav Habjan, Nikola Madžirov (Makedonija), Marko Miladinovic (Švicarska / Ticino), Olja Savičević Ivančević, Lawrence Schimel (Sjedinjene američke Države / Španjolska), Margarida Vale de Gato (Portugal), Lyuba Yakimchuk (Ukrajina) i Isaac Xubín (Španjolska / Galicija).


Našoj je Nevi u jutrošnjem Kafe'u gost bio pjesnik Marko Pogačar, dio pjesničke karavane Goranovog proljeća. Poslušajte razgovor: 

 

Kaf'e: Marko Pogačar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.