Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pjesnikinja Maja Klarić svojim Bookmobilom posjetila Rijeku

29.09.2020.

18:45

Autor: Ivan Ribarić

Maja Klarić u svojem Bookmobilu (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Maja Klarić u svojem Bookmobilu (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U riječkom Exportu u sklopu Književnog programa Rijeka riječi, Prva riječka hrvatska gimnazija ugostila je hrvatsku pjesnikinju Maju Klarić koja je svojim Bookmobilom svratila u Rijeku i održala program za srednjoškolce "Put oko svijeta kroz poeziju".

Domaćin susreta s pjesnikinjom bili su učenici i nastavnici Prve riječke hrvatske gimnazije u okviru Književnog programa „Rijeka riječi“, financiranog iz programa Javnih potreba u kulturi Grada Rijeke. 

Bookmobil je restaurirani Volkswagenov kombi koji odnedavna putuje po zemlji i promovira ljubav prema pisanoj riječi. To je svojevrsni pokretni književni teatar, mjesto na kojem se organiziraju zbivanja, druženja, čita se poezija i organiziraju književne večeri, čime se omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja u manjim sredinama. U njemu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi, ali i razmjenjivati knjige te prisustvovati zanimljivim književnim programima koji se odvijaju pred ovom neobičnom kulisom.

Poslušajte razgovor s pjesnikinjom i vlasnicom Bookmobila Majom Klarić:

Maja Klarić - razgovor, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.