Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plaće stižu, štrajk u 3. maju u mirovanju

31.08.2018.

14:50

Autor: Neva Funčić

Stižu plaće (Foto: Neva Funčić / HR Radio Rijeka)

Stižu plaće (Foto: Neva Funčić / HR Radio Rijeka)

Foto: - / -

Plaće su počele stizati u riječki 3. maj, no nisu još na računima svih radnika. Prijepodne je nastala panika jer je račun brodogradilišta bio blokiran. Štrajk je stavljen u mirovanje, a danas osnovan Krizni stožer nastavlja radom.

Predsjednik Kriznog stožera Predrag Knežević ponovio je da je isplata srpanjske plaće samo gašenje vatre. Traže hitnu sjednicu Nadzornog odbora 3. maja uz prisustvo Uprave Uljanika, povrat pozajmica i odvajanje od Uljanik Grupe. Prvo što je potrebno nakon isplate plaća je nabava materijala potrebnog za nastavak gradnje, istaknuo je Knežević.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da je izdvajanje 3. maja iz sastava Uljanika hitno i to prije procesa restrukturiranja Uljanika. Obersnel se, kako je rekao, boji da 3. maj dotad ne bi preživio. 

Župan primorsko-goranski Zlatko Komadina rekao je da će Krizni stožer tražiti hitan sastanak s ministrom Darkom Horvatom kako bi se pronašlo rješenje za opstanak 3. maja i brodogradnje na Kvarneru. "Nadam se da će se naći rješenje za opstanak i Uljanika i 3. maja, ali zna se tko je doveo 3. maj u ovu situaciju. To je Uljanik", rekao je Komadina.

Predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović rekao je kako do informacije da su svim radnicima isplaćene plaće, štrajk stavlja u mirovanje. Dozvolit će odlazak dizalice koju su jutros blokirali i kako kaže, napravili puno manju štetu nego što je netko njima napravio. Građanima Rijeke poručio je da izlazak na ulice najavljen za ponedjeljak samo odgađaju, ali ne otkazuju. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.