Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plaće za radnike MID-a i TIBO-a

29.04.2013.

14:18

Autor: Olga Mandić / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dobra vijest stiže iz 3. maja - riješen je problem zaostalih plaća u trećemajskim društvima MID i TIBO. Sljedeći tjedan trebalo bi se znati i koliko radnika ostaje te kolike će otpremnine dobiti otpušteni.

Nakon što je prošli tjedan na račune tvrtki kćeri 3. maja - MID (Motori i dizalice) i TIBO (Tvornica industrijske i brodske opreme) uplaćen novac za isplatu plaća, radnici TIBO-a dobili su dvije plaće, a radnici MID-a plaću za ožujak i danas još 40 posto plaće za siječanj. Time je riješen problem zaostalih plaća.

U sva četiri društva koja ostaju u vlasništvu države - uz spomenute dvije tvrtke, to su i 3. maj Ugostiteljstvo i 3. maj STM - nadaju se da će Vlada u ovome tjednu dati suglasnost o prijenosu dionica u Agenciju za upravljanje državnom imovinom koja će preuzeti brigu o njima.

Korigirani planovi kadrovskoga i financijskog restrukturiranja trebali bi biti predstavljeni Upravnome vijeću AUDIO-a 7. svibnja, a nakon toga znat će se koliko radnika ostaje u tim društvima te kolike će biti otpremnine za one koji će dobiti otkaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.