Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plan restrukturiranja ide u Vladu; za danas najavljena isplata minimalaca

13.11.2018.

10:00

Autor: HRT

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Radnicima Uljanik grupe danas bi mogla biti isplaćena minimalna plaća za rujan. Osim toga, Ministarstvu gospodarstva trebao bi biti dostavljen novi, dorađeni Plan restrukturiranja koji će se temeljiti na brodogradnji.

Ako predstavnici Vlade odobre novi plan razvoja brodogradnje u Puli i Rijeci, on se šalje u Bruxelles. U slučaju prolazne ocjene, kreće u primjenu. To znači dovršetak dvaju brodova te ugovaranje novih gradnji u Uljaniku.

"Mi smo svjesni da ovime što štrajkamo nanosimo sebi štetu najviše jer mi ćemo najviše ispaštati na kraju, ali informacije su bile takve od početka da plaća za listopad neće biti do 15. kako je prema Kolektivnome ugovoru, da će kasniti neko vrijeme, sada koliko - pitanje je. Nadamo se da je nećemo čekati mjesec dana kao što smo čekali na minimalac pa ostatak, nadamo se da će to biti kraći rok", rekao je Marko Alviz iz Stožera za zaštitu hrvatske brodogradnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.