Hrvatski radio

Radio Rijeka

Planira se dogradnja OŠ Ivana Rabljanina na Rabu, učenici će u jednu smjenu

09.09.2021.

13:45

Autor: HRT - Radio Rijeka

Dogradnja OŠ Ivana Rabljanina na Rabu (Foto: PGŽ)

Dogradnja OŠ Ivana Rabljanina na Rabu (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija započela je s pripremnim radnjama vezanim za provođenje javne nabave za radove rekonstrukcije i dogradnje OŠ Ivana Rabljanina Rab. Do sada je PGŽ izdvojila 296.000.00 kn za pripremu dokumentacije buduće dogradnje škole, a Grad Rab je s 100.000,00 kn sufinancirao projekt.

 

Početak radova planiran je u drugom dijelu 2021. godine, nakon završetka svih postupaka nabava te zaključivanja Ugovora o gradnji s odabranim ponuditeljima. Radovi će trajati oko dvije godine te se završetak projekta očekuje u ožujku 2023. godine.

"Od 32 osnovne škole kojima je osnivač Primorsko-goranska županija samo tri osnovne škole su one koje rade u dvije smjene. Jedna od njih je i OŠ Ivana Rabljanina na otoku Rabu. Stoga, s ciljem unaprjeđenja i podizanja pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja na otoku Rabu, krećemo s dogradnjom škole", rekao je župan Zlatko Komadina.

"Želimo svim našim učenicima, bilo da se nalaze na otocima, u Gorskom kotaru ili nekom drugom kraju naše županije omogućiti jednake uvjete i kvalitetu obrazovanja, prije svega uređenjem i opremanjem školskih objekata, a tu su i programi nadstandarda. Realizacijom ovog projekta omogućit će se i funkcionalniji rad u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa kojoj će biti dostupni dodatni učionički prostori", dodao je župan.

Planirana rekonstrukcija će se izvoditi dogradnjom škole od 770 m2 kojom će se povezivati postojeći prostori škole u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. U novom dograđenom prostoru kroz 3 etaže predviđen je gradnja 8 novih učionica, 4 kabineta, sanitarni čvorovi te ostali prateći sadržaji.

"Primorsko-goranska županija je do sada i financijski i provedbeno uložila veliki trud i angažman u pripremi ovog važnog projekta. Nastavljamo s pripremom javne nabave te operativnim praćenjem cjelokupne dinamike budućih radova, kao i financiranja. Vjerujemo i nadamo se da će gradnja proteći u zadanim rokovima, kao i dogovoreno financiranje projekta između Županije i Grada Raba", istaknula pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin

OŠ Ivana Rabljanina Rab ove godine pohađa 690 učenika, a od toga 516 učenika je u matičnoj školi, dok se ostali učenici nalaze u 6 područnih četverogodišnjih škola, rasprostranjenih na otoku. Evo što o dosadašnjim naporima na unaprjeđenju rada školstva kaže župan Zlatko Komadina:

 

Župan Komadina o dogradnji OŠ na Rabu, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.