Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plant u pulskoj Areni: rock poslastica

31.07.2016.

11:58

Autor: Matea Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Robert Plant, pjevač legendarnih Led Zeppelina, održao je sinoć u pulskoj Areni koncert sa svojom pratećom grupom Sensational Shape Shifters. Legenda kultnoga benda zadržao je poznati stav iz mlađih dana, kada je na pozornici stajao s dečkima iz Zeppelina.

Prije Roberta Planta i Sensational Shape Shiftersa, nastupila je mlada hrvatska kantautorica Dunja Ercegović, umjetničkog imena Lovely Quinces.

Od 1980. godine, kada su Zeppelini prestali svirati nakon smrti bubnjara Johna Bonhama, Plant je počeo impresivnu solo karijeru u kojoj je do danas skupio 15 albuma i ostvario mnogo zanimljivih suradnji. Ističu se "Raising Sand" iz 2007. s  pjevačicom Alison Krauss te "Band Of Joy" iz 2010. s istoimenom pratećom grupom.

Uz odlično ozvučenje te još uvijek prepoznatljiv i stabilan Plantov vokal i mnoštvo glazbenika, pulski koncert je otvoren pjesmom "Poor Howard" s posljednjeg albuma iz 2014. godine. Drugom skladbom "Turn it up" zagrijavali su publiku, da bi tek trećom "What Is and What Should Never Be", zavirili u opus Zeppelina.

Izvedena je i "Spoonful" Willieja Dixona i mnogi hitovi Led Zeppelina poput "Whole lotta love", "Lemon song", "Rock 'n' roll", "Going to California", "Babe I'm gonna leave you" i "I can't quit you baby".

Koncert je većinom privukao fanove Led Zeppelina, ali i one kojima je zanimljiva činjenica da je, i nakon raspada grupe, Plant nastavio kreirati i stvarati. 

Legenda kultnoga benda zadržao je svoj poznati stav iz mlađih dana, kada je na pozornici stajao s dečkima iz Zeppelina. Nekoliko puta se publici i obratio te kroz igru, dobru atmosferu i još bolju glazbu, omogućio posjetiteljima pravu rock poslasticu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.