Hrvatski radio

Radio Rijeka

Platak: otvaraju se skijaške staze, kreće i noćno skijanje!

14.01.2022.

11:37

Autor: Anja Matić

zimske radosti

zimske radosti

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Danas, 14.siječnja, na Platku se otvaraju staze Radeševo 1, Zavoj 19, Turistička staza i Baby staza. Skijašima će kao i tijekom vikenda na raspolaganju biti žičara i pokretne trake Radeševo te Baby lift kojeg će moći koristiti i sanjkaši za svoju sanjkašku stazu.

Budu li povoljne vremenske prilike, danas kreće i noćno skijanje koje će ove sezone biti organizirano na donjem dijelu staze Radeševo 1, u području koje pokriva pokretna traka. Kao i prethodnih godina noćno skijanje bit će utorkom i petkom od 19 do 22 sata. 


Skijaške karte za noćno skijanje moći će se kupiti isključivo na blagajni koja se za noćno otvara u 18 sati, a cijena karte je 40 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu do 16 godina. Blagajna radi od 8 sati, a žičara i pokretne trake od 9 do 16 sati. Podsjećamo, osim na blagajni, dnevne i tjedne skijaške karte mogu se kupiti i na benzinskim postajama Petrola.

Lijepo vrijeme i otvorenje žičare vjerujemo da će i ovog vikenda privući na Platak brojne posjetitelje tako da možemo očekivati i veće gužve nego prošlog vikenda. Molimo posjetitelje da prije polaska provjere aktualne informacije na mrežnoj i Facebook stranici Platka kao i popunjenost parkirališta i staza na web kamerama.

Goranski sportski centar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.