Hrvatski radio

Radio Rijeka

Platak premalen za sve željne uživanja na snijegu

15.01.2017.

14:41

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od jutra su brojni izletnici počeli dolaziti na Platak, gdje je danas otvorena žičara Radeševo, pokretna traka pri dnu Radeševa i ona u dolini Pribeniš. Zainteresiranih za uživanje na snijegu bilo je, nažalost, više nego što je na Platku mjesta...

Prekrasan sunčan dan, danas bez vjetra i na skijalištu Platak, kojim upravlja Goranski sportski centar. Mnogobrojni Riječani, ali i drugi posjetitelji, skijaši i rekreativci odlučili su nedjelju provestio upravo na Platku. Vrijeme idealno za rekreaciju na snijegu s temperaturama zraka od minus pet prijepodne do nule u vrijeme ručka.

Nažalost nije bilo mjesta za sve koji su se danas htjeli rekreirati, a kolona automobila prema Platku u špicama je bila dulja od tri kilometra. Zbog nedostatka prostora za parkiranje, mnogi su se morali vratiti na područje Malog Platka.

"Teško je izbrojiti koliko je tisuća ljudi danas na Platku", rekao nam je stručni suradnik za sport GSC-a Davorin Klobučar te dodao da je, u svakom slučaju, više nego u rekornim danima prošle sezone i da je interes posjetitelja pokazatelj da Platak dobro radi! Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.