Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plaža Grčevo na Pećinama do ljeta u novom ruhu

07.04.2015.

16:14

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počeli su radovi na uređenju sunčališta, platoa i staze na riječkoj plaži Grčevo na Pećinama. Kada bude uređena, plaža neće u koncesiju, a sve bi trebalo biti dovršeno do 1. lipnja.

Pojava radnika i strojeva uznemirila je građane koji se plaše mogućnosti davanja u koncesiju i problema nalik onima na plaži Ploče na Kantridi. Gradska pročelnica za komunalni sustav Irena Miličević odlučno odbija mogućnost za takav scenarij. Kaže da plaža neće u koncesiju, a uređenje je počelo još prošle godine, samo u puno manjem opsegu. 

Na Grčevu će biti uređeno 150 metara staze, tri odvojena sunčališta uz more oštećena djelovanjem valova i plato iznad staze uz plažu na istočnom dijelu. Uredit će se 1700 metara četvornih sunčališta, zaštititi obala od erozije te povećati kapacitet plaže. Uredit će se i ulaz u more te postaviti novi tuš.

Uređenjem staze, koja će se dijelom moći koristiti i kao sunčalište, Grčevo će biti bolje povezano s plažom Ružićevo. Radove vrijedne više od 1,2 milijuna kuna izvodi tvrtka Sun Adria iz Rijeke, a trebali bi biti završeni do 1. lipnja. Ovo je najveće gradsko ulaganje u pomorsko dobro prije sezone kupanja, kaće Miličević. Javlja Lea Domijan Fišter:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.