Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plenković: Rijeka će dobiti zgradu s najmodernijom bolničkom opremom

10.08.2021.

12:48

Autor: Albert Petrović / HINA

Foto: Albert Petrović / HRT Radio Rijeka

Foto: Albert Petrović / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Premijer Plenković, u pratnji ministara Beroša i Butkovića i drugih suradnika, obišao je danas, 10. kolovoza, gradilište nove zgrade riječkog KBC-a na Sušaku. Čestitao je ravnatelju Ružiću i izvođačima radova, Kamgradu i GP Krku na brzom napretku u radu.

Radovi bolnice protječu brže no što je očekivano, a bolnica bi službeno trebala biti gotova do polovice iduće godine.

"U ovoj zgradi, osim klinika pedijatrije i porodništva te ginekologije, bit će svi laboratoriji KBC-a, glavna kuhinja i praonica te svi zajednički bolnički servisi, a time ćemo znatno unaprijediti rad KBC-a. Nakon završetka ove zgrade, slijedi treća faza. Do kraja ove godine će konzultanti, koje je odabrala Europska investicijska banka, na javnom natječaju izraditi studije isplativosti i izvodljivosti te idejno rješenje, kao podlogu za prijavu na europske fondove", rekao je Ružić.

Nova sušačka bolnica "Majka i dijete" jedan je od najvećih projekata u povijesti hrvatskog zdravstva, istaknuo je premijer. Rekao bje i da će nakon njezina dovršetka Riječani i oni koji gravitiraju tom području imati najbolju dostupnu zdravstvenu zaštitu. Poslušajte više:

Plenković o sušačkoj bolnici u izgradnji, pripremio Albert Petrović

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.