Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plenković u Pazinu: Danas kreće isplata plaća radnicima Uljanika

13.09.2018.

13:07

Autor: HRT

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Pazinu se sastao s istarskim županom Valterom Flegom, pazinskim gradonačelnikom Renatom Krulčićem te tamošnjim predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Slokovićem. Nakon sjednice potvrdio je kako će danas krenuti isplata plaća radnicima Uljanika za kolovoz.

Sudjelovao je i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pazina u povodu 75. obljetnice Pazinskih odluka o sjedinjenju Istre s domovinom Hrvatskom.

Apsolutno je neprihvatljivo da je Vlada na sjednicu na kojoj je glavna tema stanje u Uljanik grupi, pozvala samo istarske saborske zastupnike, a ne i one iz Primorsko-goranske županije iako će se razgovarati i o 3. maju. Rečeno je to na konferenciji za novinare koju su SDP-ovi saborski zastupnici Željko Jovanović i Peđa Grbin sazvali ispred pulske Gradske vijećnice gdje će se za manje od pola sata održati sjednica Vlade. Također, istaknuli su, na sjednici nije predviđeno da nazočni saborski zastupnici članovima Vlade postavljaju pitanja.

Rekao je kako će se na sjednici Vlade u Puli pokušati pronaći rješenja koja će dovesti do restrukturiranja brodogradilišta Uljanik i 3.maj. Istaknuo je kako je Vlada već pomogla brodogradilištima određenim potezima.

"Mislimo da je najvažnije da svi dobro shvate, osobito radnici, da je jamstvo od 716 milijuna kuna u siječnju omogućilo funkcioniranje Uljanika i 3. maja praktički prvih pola godine", kazao je Plenković.

Danas kreće isplata plaće za kolovoz, najavio je premijer i naglasio da je cilj dolaska Vlade u Pulu da Uljanik, s europskim i našim propisima, u budućnosti posluje "na zdravim temeljima i tržišnim načelima, jer onako kako je bilo do sada nije bilo dobro".

"Zato ćemo razgovarati s Upravom, radnicima i sindikatima, te čelnicima lokalne samouprave i potražiti rješenje koje će dovesti do restrukturiranja koje će omogućiti održivost funkcioniranja Uljanika", naglasio je.

Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.