Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plenković u Rijeci o plinu, vodi i prometu

26.08.2022.

11:00

Autor: Neva Funčić

rukovanje s Komadinom

rukovanje s Komadinom

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Povećanjem kapaciteta LNG terminala u Omišlju, Hrvatska će osigurati dovoljno plina i za susjedne zemlje, rekao je premijer Andrej Plenković u Rijeci nakon razgovora s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom. 

Predsjednik Plenković u posjetu je Primorsko-goranskoj županiji, uz potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića.


Posjet je počeo u 9 sati sastankom sa županom, a potom su se zaputili na Korzo gdje su obišli nekoliko štandova u sklopu manifestacije "100% Zagorsko".


Boraveći u Rijeci premijer je poručio da Vlada radi na cjelovitom paketu mjera radi ublažavanja posljedica cijena energenata. Poslušajte reportažni prilog:

reportažni prilog - Plenković o energentima

manifestacija 100% zagorsko stigla na Korzo

manifestacija 100% zagorsko stigla na Korzo

Foto: Anja Matić / Radio Rijeka

U 10 sati uslijedio je sastanak s gradonačelnikom Rijeke Markom Filipovićem, a nakon sastanka premijer će sudjelovati na svečanosti potpisivanja ugovora za izgradnju sustava odvodnje u okviru projekta Poboljšanje vodne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka.


Ali ni to nije kraj posla u gradu koji teče jer će premijer zatim održati sastanak s predsjednikom Uprave Jadrolinije Davidom Soptom, a posjet županiji završit će sastankom s gradonačelnikom Opatije Fernandom Kiriginom u 13 sati u Hotelu Milenij.

prvi službeni posjet hrvatskog premijera upravi Jadrolinije

prvi službeni posjet hrvatskog premijera upravi Jadrolinije

Foto: Vladimir Jurić / RR

Plenković je u Rijeci najavio i nove mjere energetske pomoći te naglasio da je za prošitrenje terminala za ukapljeni plin novac osiguran:

sastanak Plenković i Komadina

Nadalje, Hrvatsko gospodarstvo poraslo je i u drugom tromjesečju ove godine, za 7,7 posto, brže nego u prethodnom tromjesečju, što pokazuje da se nastavlja snažan oporavak od koronakrize, javlja Državni zavod za statistiku. 


Rasle su gotovo sve sastavnice - od osobne potrošnje građana, do izvoza roba i usluga, za više od 40 posto na godišnjoj razini. Jedina koja ima veći rast od Hrvatske je Slovenija, a prema svemu sudeći, Hrvatska bi ove godine mogla imati bolje rezultate od prognoziranih, ocjenjuje premijer Andrej Plenković:

BDP

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.