Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plenković: Važno je da imamo LNG terminal na Krku koji ima dostatne kapacitete za hrvatske potrebe

28.02.2022.

14:11

Autor: Hina

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Hrvatska će Ukrajinu podržati i zaštitnom vojnom opremom te pješačkim naoružanjem, ukupno u vrijednosti od 124 milijuna kuna, istaknuo je Plenković na sjednici Vlade RH. Ponovio je kako je važno da Hrvatska ima LNG terminal na Krku te naglasio da on ima kapacitete dostatne za sve potrebe hrvatskih kućanstava i hrvatskog gospodarstva.

Premijer je naglasio kako je važno da su vlada i oporba jednoglasno osudili rusku agresiju na Ukrajinu.


Svjedočimo i velikom elanu solidarnosti hrvatskog naroda prema bratskom ukrajinskom narodu, i to nas ispunjava ponosom, jer Hrvatska je još jednom pokazala svoje veliko srce, svoju principijelnost i pokazala je da se ne da impresionirati kada su u pitanju ljudske vrijednosti, humanost, solidarnost, pravda i obrana slobode", poručio je Plenković.


Vlada će, najavio je, na današnjoj sjednici usvojiti paket mjera podrške Ukrajini, mjere za mogući prihvat izbjeglica, uključujući pružanje zdravstvene skrbi, mjere za opskrbu plinom te odluku o zabrani korištenja zračnog prostora za ruske aviokompanije i ruske zrakoplove.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.