Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:55 / 09.05.2013.

Autor: Olga Manidć /T. Petrović Čemeljić

Pobuna u riječkoj Gospodarskoj komori

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Inače rutinska stvar - izbor predsjednika Županijske komore Rijeka na novi mandat od četiri godine - na današnjoj sjednici Gospodarskoga vijeća isprovocirala je atmosferu puča, a novi predsjednik nije izabran.

To se vidjelo odmah nakon što je većina, odnosno 12 članova vijeća, glasalo protiv dnevnoga reda, pa je aktualni predsjednik Vinko Mičetić morao odustati od čitanja izvješća o proteklom mandatu te saslušati pobunjenike.

Ne želimo se izjašnjavati o kandidatima čija smo imena saznali iz jutrošnjih novina, rekao je Boris Krstanović u ime dvanaest članova Gospodarskog vijeća i dodao kako žele da procedura bude transparentna. Aktualnom predsjedniku Vinku Mičetiću zamjeraju što ih nije prethodno konzultirao, a Mičetić je odvratio da je sve obavljeno po statutu i poslovniku.

Nakon žučne diskusije dogovoreno je da se nova sjednica Gospodarskoga vijeća održi u ponedjeljak, 13. svibnja u 16 sati. Javlja Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.