Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počela izgradnja kulturno-turističkog centra u Opatiji

15.09.2015.

16:09

Autor: Saša Vuksan, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić simboličnim je paljenjem bagera započeo izgradnju kulturno-turističkoga centra. U Opatiji su danas očekivali i premijera Zorana Milanovića, koji je zbog drugih obaveza otkazao dolazak.

Prosvjed Živog zida
Da je novac za izgradnju kulturno-turističkoga centra u Opatiji pribavljen kreditom strane banke upozorilo je desetak prosvjednika, pripadnika Živog zida, koji su ondje došli s nekoliko transparenata u prvome redu zbog najavljenoga dolaska premijera Zorana Milanovića. Gradnji dvorane se, poručuju, ne protive.

Centar na mjestu bivšega opatijskog kina raspolagat će s četiri i pol tisuće kvadrata na četiri etaže. Njime Opatija dobiva pozornicu veličine 200 kvadrata, a vraća joj se i kino. Ulaganje je vrijedno 31,6 milijuna kuna, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić koji je paljenjem bagera označio početak radova, najavljuje da bi nova 2017. godina trebala biti pozdravljena u novoizgrađenome centru.

Dujmić je naglasio važnost postojanja takvoga objekta u Opatiji za gospodarstvo, ali i kvalitetu života građana. Dugo se čekalo, ali nakon niza godina počeli su radovi, rekao je gradonačelnik i dodao da će se o imenu koje će nositi budući kulturno-turistički centar moći izjasniti i Opatijci.

Ovaj centar jedno je od ključnih kapitalnih gradskih ulaganja, nakon što je izgrađena sportska dvorana Marino Cvetković. Zamišljen je tako da može ugostiti značajne kazalište predstave, koncerte, izložbe. Svoj prostor dobit će i mladi, a ondje će se moći organizirati i različita kongresna događanja.

KTC se gradi u središtu Opatije, na mjestu bivšega kina, iza hotela Imperial. Izvođač radova je tvrtka GP Krk, a ugovorena je vrijednost izgradnje objekta 31,6 milijuna kuna bez PDV-a. Gradilište su obišli i predstavnici Primorsko-goranske županije na čelu sa županom Zlatkom Komadinom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.