Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počela prodaja imovine Transadrije u stečaju

29.01.2013.

14:14

Autor: Jelena Butković / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

751 tisuću kuna iznos je koji bi Vesna Sloboda iz Rijeke morala uplatiti da postane vlasnica prostora od 21 četvornog metra u prizemlju poslovne zgrade Transadrije na Rivi Boduli.

Taj je iznos, nakon dugog nadmetanja, izlicitirao njezin odvjetnik Robert Kopajtić u javnoj dražbi održanoj na riječkom Trgovačkom sudu.

Početna cijena bila je nešto viša od 515 tisuća kuna, a bilo je četvero potencijalnih kupaca. Izlicitiran je i prostor od 39 četvornih metara u Šibeniku, za koji je ponudu dala ugostiteljsko-trgovačka tvrtka Cantabile.

Za bivše radnike Transadrije u stečaju to je dobra vijest jer se najprije namiruju njihova potraživanja. Od stečajnog upravitelja doznajemo da preostalih stotinjak zaposlenih posluje pozitivno.

To su prve dvije prodane nekretnine Transadrije u stečaju. Na prvoj javnoj dražbi u prosincu prošle godine, za ponuđene poslovne prostore, kuće, apartmane i upravnu zgradu Transadrije na Rivi, nije se pojavio niti jedan kupac jer je početna cijena od 16 milijuna eura očito bila previsoka.

Najzanimljivija nekretnina, upravna zgrada u središtu Rijeke, trebala bi se, po sadašnjim cijenama, prodati za 13 milijuna eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.