Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počele su prijave učenika za upis u srednju školu

26.06.2015.

12:46

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U podne su počele prijave za upis u srednje škole, a u sljedeća dva tjedna osmaši, njih malo više od 51 tisuće, mogu prijaviti šest programa. Srednju školu u Primorsko-goranskoj županiji upisuje 3108 učenika.

Za učenike je bitno da rangiraju izbor škola prema tome u koju najviše žele ići jer će nakon zaključavanja lista, 8. srpnja, u tu školu, ako su ispunili uvjete upisa, biti automatski upisani. Najviše bodova nose ocjene, ali i uspjesi na sportskim i natjecanjima znanja.

U 34 srednje škole u Primorsko-goranskoj županiji nudi se 112 programa i odobren je upis 3108 učenika. Županija je u suradnji s poslodavcima pokrenula stipendiranje deficitarnih zanimanja, pa će tako Drvna industrija KlanaMilenij HoteliTextum i G.P. Krk, stipendijama pomoći školovanje zidara, tesara, armirača, stolara, tapetara, krojača, šilica i kuhara.

Najveći je interes za gimnazije, a za 43 obrtnička zanimanja slobodno je 795 mjesta. Rok za prijave je 8. srpnja. Poredak će se ažurirati svaki sat, a ogledne ljestvice poretka u školama moći će se vidjeti već večeras u 22 sata na stranici upisi.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.