Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počeli jesenski upisni rokovi

19.08.2013.

11:53

Autor: Damir Pijaca / Neva Funčić / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Sveučilištu u Rijeci ostalo je, prije jesenskog upisnog roka, još 507 mjesta, od toga samo 110 mjesta za redovite studente, dok srednje škole u županiji nude još 621 mjesto.

U ljetnom roku popunjeno je 95 posto mjesta za redovite studente. Kako nam je rekla prorektorica za nastavu i studentska pitanja Snježana Prijić-Samaržija, mjesta nema na studijima medicine, dentalne medicine, sestrinstva i fizioterapije na Medicinskom fakultetu. Popunjena su i sva mjesta na Učiteljskom fakultetu te na smjeru menadžment u turizmu na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Na Filozofskom fakultetu kvota je popunjena na studijima psihologije, kulturologije, engleskog i njemačkog jezika, filozofije, povijesti umjetnosti te pedagogije. Popularni su i sveučilišni odjeli - mjesta ima samo na studijima koje nudi Odjel za fiziku, a popunjeni su studiji matematike, informatike i biotehnologije.

Jesenski upisni rok počinje 23. kolovoza i traje do 10. rujna. Prva objava rezultata bit će 16. rujna, a konačna nakon isteka vremena za žalbe - 21. rujna. Upisi na fakultete su od 23. do 25. rujna.

Jesenski rok za srednjoškolce

Danas poslije 12 sati počele su prijave i u jesenskom upisnom roku u srednje škole. Učenici će se do 24. kolovoza moći prijaviti za upis u obrazovne programe u kojima je ostalo slobodnih mjesta.

Šanse imaju oni koji žele upisati dodatne glazbene ili plesne programe u kojima je ostalo mjesta, srednjoškolci ponavljači te osmaši koji su popravili ocjene na popravnim rokovima.

U Primorsko-goranskoj županiji je za drugi upisni rok u srednjim školama ostalo 621 slobodno mjesto, u cijeloj Hrvatskoj čak 9639 mjesta, a popis dostupnih obrazovnih programa je na mrežnoj stranici Upisi.hr.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.