Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počeli radovi na dogradnji rive u Mošćeničkoj Dragi

10.09.2019.

13:00

Autor: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Na rivi u Mošćeničkoj Dragi obilježen je početak radova na dogradnji obale i izgradnji obalne šetnice. Operativna obala produžit će se za 25 metara, a u zaleđu će se izgraditi 6,5 metara široka šetnica.

Radovi vrijedni 8,8 milijuna kuna trebali bi biti gotovi do lipnja iduće godine, a izvodi ih poduzeće G.A.M.I.K. iz Podstrane. Načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj iskazao je zadovoljstvo što se kreće s ovim projektom proširenja lučkog područja koji predstavlja jedan od kapitalnih projekata u Mošćeničkoj Dragi, uz golf resort i turističke zone, te je od velikog turističkog i lokalnog značaja u vidu dolaska turističkih brodova i povratka ribarica. Podsjetio je da dugu ribarsku tradiciju Mošćeničke Drage vjerujući da će se ona kroz ovaj projekt vratiti.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga Fernando Kirigin rekao je kako je riječ o prvoj fazi radova u Mošćeničkoj Dragi - uređenju lukobrana i izgradnji obalne šetnice, koja bi trebala završiti u lipnju sljedeće godine. Operativna obala se produžuje u istoj ravnini za 25 m, a na taj način se uz postojeću obalu dobiva 745 četvornih metara nove šetnice na zaobalnoj površini, dužine obale uz more 86 m. Na novoj površini formirat će se nova obala širine 5 i pol metara kao dio lučkog područja i šetnica širine 6 i pol metara u zaleđu. 

Župan Zlatko Komadina podsjetio je da je u tijeku veliki ciklus ulaganja na području Županijskih lučkih uprava, zahvaljujući radu lučkih uprava koje su imale projekte pripremljene za kandidiranje za sredstva Fondova.
Predstavnik izvođača radova, tehnički direktor G.A.M.I.K.-a Ivan Gabrić iskazao je zadovoljstvo ukazanom prilikom, te najavio poštivanje rokova, kao i novu drašku šetnicu u lipnju iduće godine. Poslušajte izjave Komadine, Kirigina i Staraja:

 

Nadogradnja rive Mošćenička Draga - Komadina, Staraj i Kirigin, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.