Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počelo ispiranje vodovodnog sustava, vodu i dalje treba prokuhavati!

25.11.2016.

09:50

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako se mutnoća vode na izvorištima smanjila, Riječani i dalje trebaju preventivno prokuhavati vodu za piće dok se ne ispere vodosprema i vodovodna mreža, poručuju iz Komunalnog društva "Vodovod i kanalizacija".

S obzirom na veličinu javne vodovodne mreže u Rijeci i riječkome prstenu, radovi će potrajati više dana. Sve dok se sustav javne vodoopskrbe ne ispere, i dalje se savjetuje prokuhavanje vode za piće.

U ispiranje se krenulo nakon što su vrijednosti mutnoće vode na izvorištima koja se koriste za opskrbu vodom pale ispod najviših dozvoljenih koncentracija. Te su vrijednosti određene Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju i Pravilnikom o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju, javljaju iz VIK-a.

Dok traje ispiranje moguće je da se voda povremeno isporučivati pod nižim tlakom, osobito u višekatnicama, a moglo bi biti i povremenih prekida u isporuci vode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.