Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počelo je 7. izdanje utrke "Inter cars" Učka 2021.

18.07.2021.

10:05

Autor: Dora Vujnović

S prijašnjih natjecanja (Foto: Inter Cars utrka)

S prijašnjih natjecanja (Foto: Inter Cars utrka)

Foto: - / -

7. izdanje međunarodne auto utrke iz kalendara Formula driver održava će se ovog vikenda, 17. i 18. srpnja, na obroncima Učke. Natjecanje je međunarodnog karaktera, boduje se za HAKS Kup Formule driver, kao i za prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a te Auto i karting saveza Istre.

Prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za bivše Ina odmaralište bit će zatvorena za promet u nedjelju, 18. srpnja, od 7 do 19 sati. Alternativni put je Tunel Učka, a prilaz do vrha Učke je s istarske strane.

Staza, od prije dvije godine produljena na 3.800 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima usporena s devet šikana. Organizator će svoje sjedište imati u novouređenom Društvenom domu Veprinac.

Nedjeljno jutro od 8 i 30 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati svečanim otvaranjem najavit će se start prve bodovne vožnje. Oko 18 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja.

Organizatori poručuju kako su im nove mjere Stožera civilne zaštite za suzbijanje pandemije malo poremetile planove, ali utrku nisu htjeli otkazati. "Svi smo obvezni primjenjivati važeće mjere zaštite i ograničenja, pa će oni koji su u skupinama cijepljenih, preboljelih ili negativno testiranih biti sudionicima, kako na strani natjecatelja, tako i promatrača", istaknuo je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.

Koronavirus nije bila jedina otegotna okolnost u organizaciji ovogodišnje utrke, kažu organizatori, jer su neugodnost doživjeli od strane Parka prirode Učka.

"Obzirom da se utrka održava na području Parka prirode Učka, sve ove godine redovito smo plaćali naknadu za dozvolu što se utrka jednim djelom održava na području parka. U ovo vrijeme kada manifestacija praktički i nema, i kada jako malo ljudi se odluči nešto napraviti za zajednicu, Park prirode Učka nam poveća cijenu naknade za tri puta. Uz sve Covid probleme zatekao nas je još jedan, a to je ovo bezobrazno povećanje naknade od strane Parka", rekao je Igor Puž iz AK Opatija Motorsport.

 Utrke će se moći pratiti putem platforme Novinet.tv kao i putem Kanala Ri prijenosima u 15 i 17:45 sati, poručila je Martina Puž, predsjednica Organizacijskog odbora utrke.

S prijašnjih natjecanja (Foto: Inter Cars utrka)

S prijašnjih natjecanja (Foto: Inter Cars utrka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.