Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počeo jesenski ispitni rok - na riječkom sveučilištu ostalo još 1070 slobodnih mjesta

17.08.2022.

13:20

Autor: Ivan Ribarić / Anja Matić

Ilustracija: Borna Filić/PIXSELL

Ilustracija: Borna Filić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Za maturante koji nisu uspjeli ispite državne mature položiti u ljetnom roku, počeo je jesenski ispitni rok - i to ispitom iz materinskih jezika nacionalnih manjina te grčkog i latinskog jezika.

Za buduće brucoše na jesenskom roku na riječkom sveučilištu ostalo je još 1 070 slobodnih mjesta što znači da je u ljetnom roku upisano 2 440 studenata.


Najviše slobodnih mjesta ima na Fakultetu za menadžment u turizmu te Pomorskom i Pravnom fakultetu, dok je samo 8 mjesta slobodno na Građevinskom fakultetu, a još manje, 4 mjesta na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija. 


Mjesta za upis u jesenskome roku očekivano više nema na farmaciji, psihologiji, logopediji, pedagogiji, biotehnologiji, medicini, dentalnoj medicini, menadžmentu, financijama i marketingu.


U Srednjoj talijanskoj školi u Rijeci jesenskom roku pristupit će 10 učenika, a je li sve spremno pitali smo koordinatora državne mature u toj školi, Darija Bana:

jesenski rok matura

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.