Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počeo jubilarni deseti lov na velike ribe u Omišlju

27.08.2015.

08:29

Autor: Neva Funčić, Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Omišlju je sinoć svečano otvoren jubilarni, deseti "BIG OM". Međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u lovu na veliku ribu održavat će se do subote, 29. kolovoza, u akvatoriju Kvarnerskog zaljeva.

"Ovo događanje doprinosi razvoju gospodarstva, turizma i ribolova šire regije, ali u prvom redu okuplja sportaše i ribare", rekao je Tomo Sparožić, predsjednik Kluba za sportski ribolov na moru "Big OM".

Natjecanje su otvorili jedan od nauspješnijih hrvatskih trenera Miroslav Ćiro Blažević i najmlađi član omišaljskog kluba i vršnjak Big OM-a desetogodišnji Borna Blažević. Kapitalca koji će im osigurati plasman na svjetsko prvenstvo u "big game" ribolovu u Kostariki pokušat će uloviti 21 posada iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke, Italije i Nizozemske.

Nakon prvog desetljeća postojanja "Big OM" je izrastao u poznatu međunarodnu manifestaciju na kojoj je dosad sudjelovalo oko 200 ekipa i 2000 sudionika. Tijekom četiri dana u večernjim satima posjetitelji će moći razgledati atraktivna plovila i vrijedni ribolovni pribor. Nakon najnapetijeg dijela natjecanja, vaganja i bodovanja dnevnog ulova te proglašenja dnevnog pobjednika, slijedi zabavni program uz glazbu uživo i bogatu gastronomsku ponudu koju će pripremati njivički i omišaljski ugostitelji.

Ovogodišnji program te nekoliko fotografija prošlih natjecanja možete pogledati u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.