Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počeo štrajk u školama - u PGŽ odziv 95 posto

10.10.2019.

12:30

Autor: Neva Funčić, HRT

Foto: Duško Marušić / Pixsell

Foto: Duško Marušić / Pixsell

Foto: - / -

I u školama Primorsko-goranske županije u četvrtak je počeo štrajk u većini osnovnih i svim srednjim školama. Odaziv nastavnika je oko 95 posto, a učenici koji su u školu došli, zbrinuti su i osiguran im je topli obrok.

U tijeku je štrajk u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj nakon što je propao pokušaj mirenja Vlade i sindikata koji traže povećanje koeficijenta složenosti poslova. Prema najavi sindikata, štrajka se u svim školama, a od petka cirkularno - svaki dan u nekoliko županija. Kako IMS HTV-a doznaje, u petak su u štrajku Varaždinska, Međimurska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je izrazio nadu da će zaposleni u školama brzo postići dogovor o plaćama, a roditeljima je poručio da su djeca zbrinuta u svim školama kojima je Grad osnivač. Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i školstvo u Primorsko-goranskoj županiji Edita Stilin potvrdila je da su učenici zbrinuti i u svim školama kojima je PGŽ osnivač.

Poslušajte kako je odaziv na štrajk u PGŽ te o tome hoće li štrajka biti sutra govorio povjerenik Sindikata hrvatskih učitelja za PGŽ Leo Šegota:

Leo Šegota: u PGŽ se u petak neće štrajkati, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.