Hrvatski radio

Radio Rijeka

Početak marunade uz kilogram sirovih po 50 kuna

10.10.2015.

15:57

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanim mimohodom centrom Lovrana otvorena je 42. Marunada. Cijena sirovog maruna je 50 kuna po kilogramu, a mala mjerica pečenog maruna je 15 kuna. Ovaj vikend rezerviran je za marunadu u Lignju, a idućeg vikenda feštat će se u Dobreću.

U svečanom mimohodu centrom Lovrana sudjelovali su Puhački orkestar Lovran, Folklorni ansambl Zora te djeca iz Dječjeg vrtića Lovran i Učeničkog doma Lovran. 

Direktor turističke zajednice Lovrana Vojko Brubnjak zadovoljan je jer su pripremili dovoljno maruna, slastica od maruna i medice za pravu feštu. Obzirom da se danas marunada održava u Lignju, u centru Lovrana pečene i sirove marune prodavao je samo Vlatko Grnja iz Mošćeničke Drage koji je zadovoljan ovogodišnjim urodom. Misli da se, obzirom na ponudu i potražnju, cijena sirovog maruna neće spuštati ispod 50 kuna. 

Nakon fešti u Lignju i Dobreću veliko finale najpoznatije lovranske manifestacije bit će od 23. do 25. listopada u Lovranu. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.