Hrvatski radio

Radio Rijeka

Početak prve faze uređenja jezera Lepenica

23.06.2021.

13:14

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Za nekoliko godina jezero Lepenica u Općini Fužine postat će lokacija s nizom novih turističkih sadržaja. Novca za jednokratnu izvedbu posla nema dovoljno, a početak izvedbe prve od tri planirane faze radova najavljen je potpisivanjem ugovora s tvrtkom Univerzal iz Karlovca.

Dugoročno je, u cijeloj dužini obale jezera, planirano urediti kružnu pješačko-biciklističku stazu s edukativno-ribolovnim info točkama i drvenim mostovima, zatim pristaništa za izletnički brod te kupališta i prostore za dulji boravak posjetitelja.

Prva faza radova trebala bi biti gotova do kraja ljeta. Uslijedit će i premještanje popularnog izletničkog broda "Sveti Anton" s jezera Bajer na Lepenicu.

Inicijalnu potporu za početak radova uz jezero Lepenica Općina Fužine je osigurala preko Lokalne akcijske grupe LAGUR Tunera.

Općinski načelnik David Bregovac rekao je da je prvi potpisani ugovor o izvođenju radova vrijedan milijun kuna. Uskoro počinje izgradnja jednog od nekoliko pristaništa, a nakon toga slijedi i izgradnja šetnice oko Lepenice, pri čemu će u prvoj fazi biti uređeno oko 3,5 kilometra te edukativne staze.

"Narednih godina još moramo urediti devet od ukupno 12 kilometara kako bismo sve dijelove obale jezera povezali kružnom šetnicom", naglasio je Bregovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.