Hrvatski radio

Radio Rijeka

Početak rada ŽCGO Marišćina: kraj siječnja ili početak veljače

19.12.2016.

14:09

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas nije bio na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem. Javno je zahvalio premijeru što će od kraja siječnja ili početka veljače početi s radom Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina.

S posljednjeg ovogodišnjeg kolegija primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine vijest da je zalaganjem premijera Andreja Plenkovića ŽCGO Marišćina dobio privremenu uporabnu dozvolu koja će vrijediti do ishođenja trajne. Čim prođe procedura upravnoga postupka prestaje odvoženja otpada u druge gradove u hrvatskoj te se početak rada Marišćine očekuje krajem siječnja ili početkom veljače.

Zlatko Komadina je prokomentirao osnivanje stranke nove ljevice. Rekao je da pozdravlja svačiju ambiciju da se bavi javnim poslom u interesu građana, ali i to da je za ljevičare bilo mjesta i u SDP-u, pogotovo ovom novom. Nije dobro rasipanje snaga, pokazala je praksa, rekao je Komadina, dodavši da veći broj stranaka nije poboljšao demokratske procese u Hrvatskoj. 

Pohvalio se župan Komadina da je s premijerom Plenkovićem razgovarao još na skupu ekonomista u Opatiji, pa je u Zagreb otišao zamjenik Marko Boras Mandić, jer je za danas premijer tražio da se dostave strateški projekti, po pet iz svake županije. "Ja nisam htio uzimati prostor drugim županima, njima su njihovi projekti najvažniji. Mi smo ih dostavili deset!", istaknuo je Komadina. 

Primorsko-goranska županija jedina ima donesenu Strategiju razvoja, a županijski bi projekti trebali ući i u Strategiju razvoja Republike Hrvatske, jer su svi redom nacionalnog značaja, kaže Komadina nabrajajući: LNG terminal, modernizacija TE Urinj, Nova bolnica na Sušaku i Sveučilišni kampus, Znanstveno tehnologijski kamp, Zagrebačka obala, luka na Krku, pruga Rijeka-Zagreb, prometna integracija riječkoga prometnog čvora i modernizacija Zračne luke Rijeka. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.