Hrvatski radio

Radio Rijeka

Početkom ožujka u Rijeci: prvi Women's Weekend

09.02.2023.

15:57

Autor: Tatjana Sandalj

Turističke zajednice, PGŽ, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i A1 poduprli su organizaciju prvog Women'd Weekenda

Turističke zajednice, PGŽ, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i A1 poduprli su organizaciju prvog Women'd Weekenda

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Prva regionalna Women's Weekend konferencija bit će održana u Rijeci, u zgradi Exporta, od 9. do 11. ožujka, a detalji programa manifestacije objavljeni su danas na njihovoj mrežnoj stranici OVDJE

Women’s Weekend je konferencija organzirana s namjerom da na jednom mjestu okupi važna imena regionalne i svjetske scene radi povezivanja i osnaživanja žena te kao podsjetnik da u užurbanom rasporedu nađu vrijeme za sebe.


O čemu zapravo danas govorimo kada govorimo o ženskim pravima? Ravnopravnost u političkoj areni, stvarnost ili fikcija? Kako pokrenuti vlastiti posao? Tko su kreatorice javnog mnijenja? Kakva su iskustva koje prolazimo kao liderice, menadžerice, majke, sportašice, žene?


Puno je pitanja o kojima će se razgovarati na konferenciji: jer karijera ima cijenu; jer su žene, prema ispitivanjima, manje zadovoljne poslom, mogućnostima i uvjetima; ali je istovremeno dobro isticati i što je dobro učinjeno u pitanjima rodne ravnopravnosti. 


Na konferenciji za novinare kojom je vikend najavljen u Rijeci, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina poželio je sudionicama i sudionicima dobrodošlicu na spolno i rodno slobodni teritorij Hrvatske. A osim što je imenica ženskog roda, Rijeka je i doslovno grad žena, naglasio je riječki gradonačelnik Marko Filipović, jer prema zadnjem popisu stanovnika u Rijeci je sedam tisuća građanki više nego građana. 


Neke od sudionica konferencije izdvojila je organizatorica Nevena Rendeli Vejzović, poslušajte:

Nevena Rendeli o sudionicama prvog Women's Weekenda u Rijeci

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.