Hrvatski radio

Radio Rijeka

Početkom prosinca kreće liječenje u najsuvremenijoj barokomori u Hrvatskoj

25.11.2016.

14:43

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početkom prosinca počet će liječenje prvih pacijenata u novoj, i u Hrvatskoj najsuvremenijoj, barokomori riječkoga KBC-a, najavljeno je na današnjem predstavljanju Centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu.

Novi Centar, vrijedan 22 milijuna kuna, opremljen je suvremenom opremom, a bolesnike će kisikom pod povišenim tlako liječiti multidisciplinarni tim zdravstvenih djelatnika. 

Najviše će je koristiti pacijenti s ranama koje teško zacjeljuju, poput kroničnih dijabetičara, te bolesnici s akutnim otvorenim inficiranim ranama nastalima uslijed traume, kaže voditelj Centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu KBC-a Rijeka Boris Reinić.

"Ovo je prva barokomora u sustavu javnoga zdravstva, što nam daje mnoge prednosti pred drugima i dijeli od njih, a to je i široki multidisciplinarni tim - imamo anesteziologa, pulmologa internistu, traumatologa, kirurga te sestre s hitne medicinske pomoći", kaže Reinić, a zanimljivo je da su svi iz liječničkoga tima Centra za podvodnu medicinu, uključujući i voditelja Centra, ujedno i ronioci. Poslušajte izjavu Borisa Reinića :

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.