Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinje 26. Kastafsko kulturno leto

27.06.2017.

10:26

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pred nama je otvorenje 26. Kastafskog kulturnog leta, kulturno-zabavne manifestacije koja diše punim plućima i svake je godine sve sadržajnija i bogatija. I ove se godine može očekivati raznovrstan program.

Program se sastoji od glazbenog dijela, pa Festivala gitare, preko dramskog, filmskog i dječjeg programa, do radionica i Dana književnosti, a publika će se moći pridružiti i programu Ritma dvorišta koji živi već drugu godinu i vrlo je tražen.

Kako kaže producentica Kastafskog kulturnog leta, Jelena Milić, program započinje 30. lipnja hvaljenom i nagrađivanom predstavom "Njuške" zagrebačkog Teatra Exit, a izdvaja još autentični čakavski mjuzikl "Sušak, Sušak" koji će se prvi put izvoditi na otvorenom prostoru, kao i dva gostovanja beogradskih predstava - "Život je loto" i "Savršen kroj".

Od glazbenog dijela programa izdvajamo koncerte Klape Kastav s gostima - Tamburaškim orkestrom HRT-a i Damirom Kedžom, riječke grupe Jonathan, sastava The Frajle, ansambla Saše Avsenika i koncert Natali Dizdar, a izdvaja se i nastup virtuoza na gitari, Petrita Cekuoa kao i fantastičan duo harmonika - Merima Ključo i Miroslav Tadić.

U okviru Kastafskog kulturnog leta, koje će potrajati do 25. kolovoza, održat će se i brojni jazz koncerti, a sve će tradicionalno završiti Čansonfestom.

Poslušajte razgovor Glorije Fabijanić Jelović s producenticom Jelenom Milić u audio snimci:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.