Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka jazz poslastica: počinje 31. Jazz Time Rijeka Festival

24.05.2022.

13:13

Autor: Radio Rijeka

Jazz Time Rijeka

Jazz Time Rijeka

Foto: Privatna arhiva/Facebook / Facebook

31. izdanje međunarodnog jazz festivala Jazz Time Rijeka održat će se od 26. do 28. svibnja na Trsatskoj gradini.

Nakon što je predstavljen headliner 31. JazzTimeRijeka festivala, legendarni kamerunski glazbenik Richard Bona, kao i večernji nastupi vrsnog gitarističkog 9OF3 tria u sastavu Pešut - Lesić - Kovačić i Ivan Kapec 5teta, organizator predstavlja i dnevne programe koji će se, također na Trsatskoj gradini, održavati u prijepodnevnom terminu sva tri festivalska dana.


U četvrtak 26.svibnja od 10 sati održat će se svečano otvorenje festivala uz nastup Spart Jazz Dua, Spartaca Črnjarića i Majde Marenčić, koji izvodi Črnjarićeve originalne kompozicije kao i jazz standarde.


Jutarnji je program u petak 27.svibnja rezerviran za JazzPulĆiković, projekt nastao 2021. godine, kojeg čine redom afirmirani jazz glazbenici svih generacija s područja Istre i Primorja - Spartaco Črnjarić (el. gitara), Aldo Foško (klavir, el. klavir), Damjan Grbac (kontrabas) te dva bubnjara, Tonči Grabušić i Andy Cech.


Sastav njeguje moderni autorski jazz izričaj kojeg potpisuju Črnjarić i Foško, kompozicije čuvenog Pata Methenyja te probrane jazz standarde.


Program zadnjeg dana festivala, u subotu 28.svibnja, započet će nastupom Zvonimir Radišić Tria u sastavu Henry Radanović - kontrabas, Tonči Grabušić - bubnjevi i Zvonimir Radišić - gitara.


Njihov koncert možemo nazvati “susretom generacija” riječke jazz scene.


Trio njeguje tradicionalni jazz izričaj, a na repertoaru će se naći autorske kompozicije, standardi nekih od najvažnijih skladatelja jazz povijesti te poneka kompozicija autora koji su trenutno aktivni na svjetskoj jazz sceni.


Tijekom sva tri dana festivala biti će otvorena i izložba jazz fotografija Davora Hrvoja pod nazivom "Tankoćutnost duha".


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.