Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinje čarolija na Trsatskoj gradini

28.11.2021.

10:49

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Vedran Babić

Foto ilustracija: Vedran Babić

Foto: - / -

Na Trsatskoj gradini ponovo će zasjati kilometri lampica, a ovaj najpopularniji advent u regiji zasigurno će ponovno postati omiljeno okupljalište u hladnim zimskim danima. Advent na Gradini počinje paljenjem lampica danas s početkom od 18.00 h, dok se adventske kućice otvaraju od 16.00 h.

Kao i prijašnjih godina kompletna Gradina biti će zamotana u 11 kilometara lampica, a od impozantnih dekoracija koje će zagospodariti ovim jedinstvenim prostorom svakako vrijedi izdvojiti svjetlucavu Votivnu kruna visine preko 5 metara, simbol Trsatske gradine - trsatskog zmaja te 12 metara visoku Rimsku kulu. Bajkovitom ugođaju na Gradini doprinijet će unikatne, ručno izrađene jaslice s više od 500 elemenata smještene u mauzoleju Mir junaka te spilja Djeda mraza.

Advent na Gradini je u svoja 3 izdanja, usprkos tome što su protekle godine na adventu bile postavljenje samo božićne dekoracije i nije mjerena posjećenost, privukao nevjerovatnih 200.000 posjetitelja. Advent na Trsatu postao je prepoznatljiv u cijeloj regiji te postao razlog dolaska velikog broja ljudi na ovu prekrasnu destinaciju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.