Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinje izgradnja dugoočekivanog rotora u Šodićima

20.09.2016.

10:24

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što su početkom godine potpisani ugovori o gradnji i tijekom ljeta izvršeno izmještanje postojećih elektroenergetskih i DTK vodova, sve je spremno za početak radova na rekonstrukciji raskrižja u Šodićima i izgradnju dugoočekivanog rotora kod benzinske postaje INA.

Izgradnjom rotora Općina Kostrena želi usporiti promet na toj dionici, ali i povećati sigurnost na prometnom raskršću. Cesta će tijekom izgradnje biti prohodna, no uz privremenu regulaciju prometa i postavljene semafore. Pješački promet će se također voditi posebno ograđenim putevima, a prilazi na cestu D8 za vrijeme izvođenja radova organizirat će se obilazno, privremenom prometnom signalizacijom.

Investitor izgradnje kružnog raskrižja u Šodićima su Hrvatske ceste, a u dijelu pripremnih radova financijski je sudjelovala Općina Kostrena. Početkom izgradnje posebno je zadovoljna općinska načelnica Mirela Marunić. "Izgradnju rotora u Šodićima obećali smo našim mještanima, a obećanja želim ispunjavati ili ih ne želim davati. Izgradnja ovog rotora nije samo pitanje cestovne infrastrukture, nego sigurnosti prometa i sigurnosti naših mještana", izjavila je. Radovi će trajati 3 mjeseca, a izvođač je GP Krk d.d.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.