Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinje Margaretino leto u Bakru - kultura, tradicija i zabava

17.06.2017.

14:20

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras počinje Margaretino leto u Bakru. Kulturno-zabavno ljetno događanje trajat će od 17. lipnja do 29. srpnja i dotad domaćima i gostima ponuditi glazbene, zabavne, povijesne i brojne druge programe.

Za početak ovogodišnjega Margaretinog leta Bakrani su pripremili Šetnju kroz povijest, Dan otvorenih vrata, izložbu Turski brod u Turskoj kući Luciana Kebera, čija je i instalacija tradicijskih barki Jadrana Jedra Jaza. Posebno će neobična biti podvodna izložba slika Nenada Petronija Umjetnost pod vodom. Bit će podignuta zastava Margaretinoga leta te potom koncert Katje Budimčić Sabljar, Antonija Krištofića i Vladimira Babina. Sve počinje u 18 sati.

Ove godine prvi put se u Bakru održava Festival poduzetništva, a kao dio Bakarskih susreta pripremljen je i cooking show. Bakar ćete dvaput moći obići i uz stručno vodstvo te doznati sve tajne Staroga grada, nastupat će pjevači i klape, kazališne i plesne skupine, priprema se još jedan BIS fest - festival Bakar i serenade, na kojem pobjeđuje izvođač kojega publika nagradi najglasnijom podrškom. 

Događanje koje svake godine privlači velik broj posjetilaca je rekonstrukcija pomorske bitke u Bakarskom zaljevu uz veliki vatromet. U ovogodišnjem Margaretinom letu pomorska bitka događa se u subotu 15. srpnja. O programu za sljedećih mjesec i pol u Bakru, ali i prošlim i budućim izdanjima Margaretinoga leta, u emisiji Kaf'e govorila je direktorica Turističke zajednice grada Bakra Sonja Jelušić. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.