Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinje nova školska godina: pedesetak prvašića manje nego lani

31.08.2018.

11:03

Autor: Neva Funčić

U ponedjeljak počinje nova školska godina (Foto: Pixsell)

U ponedjeljak počinje nova školska godina (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Posljednji je vikend odmora za učenike - u ponedjeljak počinje nova školska godina. U Primorsko-goranskoj županiji je u prve razrede srednjih škola upisano 85 učenika više nego lani, no prvašića u osnovnim školama je 49 manje nego u prošloj školskoj godini.

U područne škole u Banjolu na Rabu i Zlobinu iznad Bakra u prve razrede nije upisan ni jedan učenik, a područna škola u Brseču od ove je jeseni zatvorila vrata. Novosti su da se u sve pete razrede osnovnih škola u Primorsko-goranskoj županiji uvodi građanski odgoj, a na Krku se prvi put otvaraju razredi za učenike s teškoćama u Dobrinju i Vrhu, pa sedam otočkih učenika više neće morati putovati u školu u Rijeku.

Među 74 škole u koje se uvodi kurikularna reforma su i dvije riječke osnovne škole - Turnić i Nikola Tesla, te tri srednje škole u Primorsko-goranskoj županiji, u Delnicama i na Rabu te Prva riječka hrvatska gimnazija gdje učenike očekuju novi uvjeti i pravila.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.