Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinje riječka sezona kruzera: prvi put stiže "Aidaaura"

25.03.2018.

19:04

Autor: Boris Kanazir

Foto: marinko / MarineTraffic.com

Foto: marinko / MarineTraffic.com

Foto: - / -

Prvi ovogodišnji kruzer u Rijeci bit će nešto više od 200 metara dugačka "AIDAaura". Dolazak broda očekuje se oko 9 sati i bit će privezan uz riječki lukobran. Do kraja sezone kruzeri će u Rijeku uplovljavati 11 puta.

Dolaskom prvog ovogodišnjeg kruzera u Rijeku prvi put dolazi i kompanija "Aida Cruises", dio velike grupacije "Carnival". Brod "AIDAaura" dugačak je 203 i širok 28 metara te u 633 kabine može smjestiti 1300 gostiju i 418 članova posade. U Rijeci se očekuje u ponedjeljak u 9 sati ujutro, pišu Brodovi u Rijeci

Kruzer će oko 9 sati biti privezan uz riječki lukobran, s obzirom na to da mu gaz iznosi svega 6,3 metra. Nakon Rijeke, oko 20 sati, isplovljava prema Ravenni te potom odlazi u Veneciju, gdje završava putovanje. "AIDAaura" u naš grad ponovno dolazi za nekoliko dana - u subotu 31. ožujka.

Nakon "AIDAaure", do kraja sezone kruzera, 1. studenoga, u Rijeku dolazi još devet brodova. Ukupno će naš grad brodovima stići oko 11 tisuća turista. Istaknuti valja najveći privatni kruzer na svijetu "The World", koji će dva lipanjska provesti usidren ispred grada. Najveći brod u sezoni bit će "Queen Victoria", dugačak 294 metra s oko dvije tisuće putnika, a stiže sredinom listopada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.