Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinje sezona grijanja u Rijeci

30.10.2019.

10:15

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Iz Energa je stigla obavijest svim korisnicima sustava toplinske energije da će se danas postupno uključivati grijanje u objektima na toplinskom sustavu u Rijeci, čime će započeti nova sezona grijanja.

Zbog hladnijeg i kišnog vremena koje se predviđa za naredni period, u objektima priključenima na Energov distributivni sustav postupno će se pokrenuti grijanje, a riječke će toplane prijeći na zimski način rada.

Iz Energa podsjećaju da u zimskom načinu rada toplinski sustavi Gornja Vežica, Vojak, Škurinje, Kozala, Zamet i Podmurvice rade u 24-satnom režimu. Zgrade na navedenim sustavima mogu samostalno odabrati vrijeme dnevnog i noćnog grijanja (npr. od 5:00 do 24:00, 6:00 do 23:30 ili bilo koja druga željena kombinacija) te neovisno o grijanju režim grijanja tople vode (npr. topla voda tijekom 24 sata, početak grijanja tople vode u 5:00 itd.)

Zgrade koje još ne žele započeti s grijanjem mogu samostalno donijeti odluku da njihove podstanice ostanu isključene, neovisno o službenom početku sezone, te da se pokrenu kada se sustanari zgrade za to odluče.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Energu na besplatni telefon 0800 353 040.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.