Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počinju "Dani vina" u Vrbniku

28.08.2015.

16:44

Autor: Vladimir Jurić, Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vrbniku na otoku Krku danas započinju 12. Dani vina otoka Krka, koje organiziraju Turistička zajednica općine Vrbnik i istoimena općina.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana ljubitelji vina moći će uživati u vinima otoka Krka, ali i vinima iz Osječko-baranjske županije, koja je partner na ovogodišnjim Danima vina. Uz vinare, svoje su mjesto našli i ostali proizvođači autohtonih i ekoloških proizvoda.

Manifestacijom "Dani vina" organizatori žele doprinijeti da se s tržišta izguraju jeftini suveniri iz uvoza te ponude proizvodi koji asociraju na Hrvatsku kao turističku destinaciju, primjerice butelja kvalitetnog ili vrhunskog vina, razne rakije, likeri, maslinovo ulje, ovčji, kozji ili kravlji sir te med.

Sva se događanja održavaju na dva glavna gradska trga, Trgu Škujici i Placi Vrbničkog statuta, a za tu priliku postavlja se dvadesetak drvenih štandova diljem Vrbnika. U petak i subotu od 11 sati mogu se degustirati vina kod bilo kojeg vinara, a poslijepodnevni i večernji sati rezervirani su za kulturno-zabavni programManifestaciju najavljuje predsjednik Udruge Žlahtina Ivan Juranić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.