Hrvatski radio

Radio Rijeka

Podizanjem zastave u Barbanu otvorena 46. Trka na prstenac

21.08.2021.

11:03

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Svečanim podizanjem zastave Trke na prstenac u petak navečer službeno je otvorena 46. tradicionalna manifestacija u Barbanu, koja se održava ovog vikenda na barbanskom trkalištu - Gradišću. Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Otvorenje 46. Trke održano je u drugačijim okolnostima, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Sinoć su na svečanosti pročitana i imena ovogodišnjih 16 konjanika, i njihovih kopljonoša, koji sudjeluju u obje trke. Danas će se održati Trka za viticu, a u nedjelju Trka na prstenac - obje počinju u 17 sati.

"Ponosan sam što vas ipak mogu sve ovdje pozdraviti, usprkos novim okolnostima, tradicija se nastavlja i to je bitno! Da nastavimo tradiciju u duhu Trke i na čast svih sudionika, prijatelja Trke, te onima koji godinama daju podršku ovoj manifestaciji", izjavio je sinoć predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus.

U Centru za posjetitelje otvorena je izložba pod nazivom Susret s prošlošću. U skupnoj izložbi predstavili su se Tarcizio Bastijanić sa zabilježenim trenucima u vremenu i Silvano Jelenić sa starim razglednicama i markama.

Zbog sigurnosnih mjera ograničen je broj posjetitelja, a Hrvatska radio televizija će i ove godine Trku na prstenac u nedjelju prenositi na Drugom programu HTV-a, s početkom u 17 sati.

Trku se može pratiti na Facebook stranici ovdje i na službenoj internetskoj stranici ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.