Hrvatski radio

Radio Rijeka

Područje uz rijeku Kupu postat će uređeni prostor za kampiranje

22.01.2022.

09:57

Autor: Nenad Lučić

rijeka Kupa

rijeka Kupa

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Nakon uspješne prošle, i početkom ove godine turizam Gorskog kotara bilježi dobre rezultate. Zima je i razdoblje pripreme ljetnih sadržaja, a najave početnih ulaganja u dodatnu ponudu uz gornji tok rijeke Kupe ovih dana stižu iz najmanje goranske lokalne jedinice, Općine Brod Moravice.

U projekt osmišljavanja novih turističkih sadržaja uz rijeku Kupu, poput trenutačno nedostajućih prostora za kampiranje, Općina Brod Moravice krenula je uzevši u višegodišnji najam zemljišnu parcelu. 

Počeli smo prikupljati dokumentaciju, kako bismo na području uz rijeku Kupu, u naselju Doluš, osmislili jednu turističku zonu s uređenim prostorom za kampiranje, pri čemu računamo i na angažman privatnog ulagača. Uspijemo li u tome, dobili bismo prvi kamp uz goranski dio vodotoka rijeke Kupe, odnosno na potezu između riječnog izvora i naselja Blaževci. Projekt bismo realizirali u fazama.

načelnik Mario Šutej

Ovogodišnji je prioritet, dodaje načelnik Šutej, dodatno urediti pristupnu cestu do buduće turističke zone, a bude li sve išlo prema planu djelatnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Brod Moravice vjeruje da plažu s prostorom za kampiranje uz Kupu gosti više neće morati tražiti samo na slovenskoj obali rijeke.

S projektom bismo krenuli već ove godine s ciljem da se na hrvatskoj strani rijeke Kupe počnu razvijati turistički resursi, koji su, u usporedbi sa situacijom u Sloveniji, potpuno zapušteni. To bi omogućilo postupno otvaranje tog dijela Gorskog kotara gostima, koji će na Kupi željeti uživati tijekom ljeta.

riječi načelnika

Upravo su se takvi sadržaji, koji nude odmak od ljetnih gužvi, u epidemiološki zahtjevnim vremenima potvrdili kao turistički adut Gorskog kotara. Poslušajte reportažni prilog:

goranski turizam

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.