Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poduzetnički dan na Viškovu: o izazovima na tržištu rada

20.09.2018.

13:31

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Viškovo je prepoznato kao poduzetnička općina i brojimo nešto više od 800 poduzetnika, i kao lokalna samouprava želimo, osim u poduzetničku infrastrukturu, ulagati u programe koji će biti namijenjeni poduzetnicima, rekla je na otvaranju Poduzetničkog dana načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Poduzetnički dan održan je u velikom šatoru na parkiralištu Milihovo. Ovogodišnja tema bila je izazovi na tržištu rada te koncept ponude i potražnje u tom segmentu.

Osim toga su predstavljeni i projekti Općine Viškovo financirani sredstvima Europske unije, kojima se potiče zapošljavanje različitih skupina ljudi, kao i motivira poduzetnike s područja Viškova da iskažu svoje potrebe za kadrom.

Na ovogodišnjem Poduzetničkom danu svoje su mjere i programe predstavili i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar tehničke kulture Rijeka, Narodno učilište, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Rijeka i Udruženje obrtnika Viškovo - Kastav - Klana - Jelenje, koje je prikazalo film pod nazivom "Što ću radit' u životu?". Poslušajte što je o Poduzetničkom danu rekla načelnica Sanja Udović:

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.