Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pogledajte najvećega snjegovića u Hrvatskoj!

14.02.2015.

15:24

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gorani su danas organizirali nekoliko specifičnih sportsko-rekreativnih i zabavnih druženja na kojima su zabilježeni i neki zanimljivi rekordi.

Uz dovoljne količine snijega, Gorski kotar je i tijekom ovoga vikenda privukao brojne ljubitelje skijanja i sanjkanja. Koliko snijeg može biti inspirativan za rušenje nekih neobičnih rekorda, u Delnicama je, uz pomoć gradske uprave, potvrdio poduzetnik Danijel Jurčević, odlučivši napraviti najvišeg snjegovića u Hrvatskoj.

"Dosad najviši snjegović u Hrvatskoj bio je visok 10 metara, pa sam rekao - idemo srušiti taj rekord", kaže Jurčević koji je napravio snjegovića visine između 11 i 12 metara. 

Članove autokluba iz Ravne Gore više od visinskih zanimali su brzinski rekordi, pa su organizirali utrku u skijeringu. Riječ je o zanimljivoj kombinacji skijanja i automobilizma – vozilo vuče skijaša po zasnježenoj cesti dužine do 2 kilometra, tumači predsjednik kluba Mladen Gecan, a brzine se pri tom znaju kretati i do 90 kilometara na sat.

Među zimske adrenalinske sportove svakako se ubraja i hokej na ledu. Veterani tog sporta su na klizalištu u Delnicama organizirali svoj turnir za šest hrvatskih i slovenskih ekipa. "Nismo, naravno, više toliko brzi, jer godine su u pitanju, ali zato ima puno više kombinatorike nego u natjecateljskom sportu gdje je naglasak na tjelesnom kontaktu", rekao je u ime organizatora Aleksandar Car.   

Spomenuti sadržaji tek su dio razloga za izletnički dolazak vikendom u Gorski kotar. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.